Gehakt-loempiaatjes

  • 12 vellen filodeeg
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g taugé
  • 1 eetl. olie
  • 2 theel. sambal oelek
  • 125 g varkensgehakt
  • 40 g worteljulienne (zakje, of 3 fijngesneden worteltjes)
  • 1 - 2 eetl. kecap
  • zout
  • peper
  • ½ eetl. aangemaakte maïszetmeel
  • frituurolie
  • keukenpapier

Laat de filodeeg ontdooien.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Snijd de taugé kleiner.
Fruit in del olie de ui, knoflook en sambal oelek kort, voeg de varkensgehakt toe en bak het rul en bruin.
Schep er de taugé en worteljulienne of de worteltjes door, bak dit kort mee en breng op smaak met kecap, zout & peper.
Bind het vocht met de aangemaakte maizena.
Halveer de deegvellen, leg steeds 1 vel (houd de rest apart onder een vochtige doek) met de korte kant naar u toe en verdeel er 2 cm van de onderrand een volle lepel van de vulling over.
Vouw de onder rand over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol op.
Druk de naad met water iets vast.
Verhit frituurolie tot 180 °C en bak de loempiaatjes met 4 tegelijk goudbruin.
Laat op keukenpapier uitlekken.

Bron: Astrid Veltman

Terug