Gehaktballetjes in tomatensaus - I

  • gehakt (half om half) (5 ons)
  • panko (of paneermeel) (⅕ tot ⅖ pak?)
  • ei (1 op 5 ons gehakt)
  • peterselie (gedroogd of vers) (flink wat)
  • knoflook (zeker 1 teen)
  • peper, zout (naar smaak)
  • Worchestershire saus (beetje)
  • Parmesan (handje vol)

Gehakt + panko + ei door elkaar.
Knoflook en peterselie erbij als ook peper en zout en parmesan.
Balletjes vormen (moeten wel een beetje consistente massa hebben, anders nog wat panko op Parmesan erdoor).
In je tomatensaus laten sudderen.
Spaghetti koken, saus met balletjes erover.

Varieer het nog wel eens met heel fijn gesnipperde ui (meer uienpulp) of andere kruiden.

Gepubliceerd door JoPo

Gehaktballetjes in tomatensaus - II

gehaktballetjes3 (2K)

  • 500 g varkensgehakt
  • Worcestershiresaus
  • snufje zout
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • ½ eetl. olie
  • 25 g taugé
  • 25 cl tomatensap
  • 100 g champignons (in plakjes)
  • 1 kleine prei (kleine ringen)
  • snufje peper
  • 2 tomaten (zonder zaad, in blokjes)
  • sambal
  • allesbinder

Kruid het gehakt met zout & peper en draai hiervan balletjes van ca. 2 cm doorsnede.
Verhit olie in een wok en roerbak de gehaktballetjes rondom in ca. 4 minuten bruin.
Voeg de ui, taugé, prei, champignons en sambal toe en roerbak deze ca. 2 minuten mee.
Giet het tomatensap en de blokjes tomaat erbij en laat het geheel nog ca. 2 minuten inkoken.
Bind de saus eventueel met allesbinder.
Breng de saus op smaak met zout en Worcestershiresaus.
Lekker met rauwkostsalade en mie.

Bron: Vlees.nl

Terug