Gegratineerde gehaktballetjes

  • 500 g rundergehakt
  • snufje zout
  • 4 eetl. tomatensap
  • 1 theel. pesto (groene)
  • 2 eetl. olijfolie
  • snufje peper
  • paar druppels Worcestershiresaus
  • 125 g kaas (jong belegen, geraspt)
  • 250 g krielaardappels (voorgegaard)
  • 1 theel. kruiden (Italiaanse)
  • 250 g roerbakgroenten

Meng het gehakt met de pesto, de Italiaanse kruiden, zout, peper en een scheutje worcestershiresaus.
Vorm balletjes van 1½ à 2 cm dikte.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
Verhit in een andere pan de rest van de olijfolie en bak hierin de aardappeltjes ca. 1 minuut, voeg de roerbakgroenten toe en bak deze even mee.
Bestrooi met zout & peper en schep het geheel in een ovenschaal, leg de gehaktballetjes erop en schenk het tomatensap erover.
Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas en zet de schaal ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Lekker met een gekoeld glas Rijnwijn.

Bron: Vlees.nl

Terug