Gehaktballen met pijnboompitpesto

    • gehaktballen
  • 400 g biologisch rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • handje paneermeel
  • beetje tijm
  • 50 gram pijnboompitten
    • pesto
  • 150 g pijnboompitten
  • ½ teen knoflook
  • 30 g Parmigiano Reggianokaas, geraspt

Rooster alle pijnboompitten, ook die voor de saus, in een droge koekenpan tot ze een beetje kleuren.
Loop niet weg; opeens kan het heel hard gaan.
Kneed het gehakt grondig door met het ei en de knoflook, paneermeel, tijm, pijnboompitten en zout.
Vorm er ballen van.
Braad die aan in een scheut olijfolie.
Giet dan 10 cl water in de pan, dek af en laat op laag vuur gaar worden in 15 minuten.
Giet het braadvocht in de beker van de staafmixer, voeg de ingrediënten voor de pesto toe en pureer.
Voeg een beetje water toe als het te dik is.

Bron: Onno Kleyn

Terug