Gebakken banaan

Koop in een toko 4 grote bakbananen (zo geel/zwart mogelijk): laat ze een paar dagen staan.
Dit is essentieel: hoe zwarter de banaan, hoe lekkerder (en zoeter/sappiger/beter van smaak) de banaan is!
Gitzwart maggie worden.
Pel de bananen voorzichtig en snij er schuine plakken/plakjes (niet al te dik) van.
Doe in een koekenpan flink wat boter en leg de plakken erin.
Laat even sudderen en keer de plakken om en laat de andere kant ook bruin worden.
Leg ze op een bord met keukenpapier (om het vet op te zuigen) en leg er weer een of twee stukjes keukenpapier op (tevens om warm te houden).
Serveer bij de funchi of rijst en komkommer een paar plakjes gebakken banaan.

Voor een simpel sausje: Fruit een ui en een knoflook in een pan met wat boter (wees niet te zuinig met de boter), doe er een paprika en een tomaat bij.
Doe er twee maggi bouillon blokjes bij en een beetje water en laat de bouillon oplossen.
In een andere pan kip bakken en gaar laten worden.
Rijst of funchi maken, komkommer en banaan.

Serveer: funchi of rijst met kip, saus eroverheen, daaromheen komkommer en banaan draperen en voila: een echt Antilliaans recept

Loyce Esser

Terug