Hartige Franse gratin

gratin2 (3K)

  • 750 g (kruimige) aardappels
  • boter
  • 100 g kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 10 cl room
  • 15 cl melk
  • peper en zout

Schil en was de aardappelen.
Gaar ze in een afgesloten schaal in een magnetron op vol vermogen (800 Watt) 4 minuten voor.
Snijd de aardappels in dunne plakjes en leg ze in een beboterde schaal.
Wissel een laag aardappels af met een laagje kaas en peper.
Knijp de knoflook uit boven de melk, klop de room, eieren, peper en zout er door heen en giet 't mengsel in de schaal.
Dek de schaal af met kaas.
Verwarm in een voorverwarmde oven (200 °C) 25 minuten.

Variatietip
De schotel smaakt eveneens heerlijk met courgette (eveneens in plakjes).
Leg deze om en om met de aardappelschijfjes.
Zonder voorgaren moet u rekenen op een bereidingstijd van 40 minuten.

Bron: NN

Terug