Frambozenazijn - I

Voeg aan 1 liter goede azijn ½ kg frambozen toe, maak ze fijn met een pureestamper of staafmixer en doe alles in een glazen pot.
Laat dit op een warme plaats 4 weken staan, schud regelmatig.
Zeef eerst door een bolzeef en vervolgens door een doek en doe de azijn over in flessen, bewaar ze koel en donker.
Lang houdbaar.
Op deze manier is van allerlei fruit en kruiden een aromatische azijn te maken.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Frambozenazijn - II

  • 500 g verse frambozen
  • 1½ l witte wijnazijn
  • 1 eetl. suiker

Laat de frambozen en de azijn in een gesteriliseerde, luchtdicht afgesloten, glazen pot op een warme plaats trekken.
Schud de pot af en toe om.
Zeef na twee weken door een fijnmazige zeef de azijn van de frambozen af.
Pers de frambozen licht om de smaak (maar niet de pulp) er uit te krijgen.
Breng de azijn met de suiker langzaam aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes sudderen.
Giet hem dan in gesteriliseerde flessen of potten.
Leg, indien gewenst, in iedere fles of pot een paar rijpe frambozen.

Bron: Astrid Veltman


Frambozenazijn - III

  • 1 kg frambozen in een grote kom
  • 1,1 l rode of witte wijnazijn
  • 125 g suiker

Doe de frambozen in een grote kom, giet er de rode of witte wijnazijn over en laat dit 4 dagen afgedekt op een koele plaats staan.
Giet de inhoud van de schaal door een fijne zeef, die op een grote pan ligt.
Laat de vloeistof in de pan lopen en druk dan het fruit voorzichtig door
de zeef.
Weeg per 60 cl vocht af en doe de suiker bij het vocht in de pan.
Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.
Laat het opnieuw door het zeef druppelen en doe het in flessen, die u eerst met sodawater heeft omgespoeld.

Bron: Astrid Veltman

Terug