Filodriehoekjes met geitenkaas

filodriehoekjes (2K)

  • 2 uien
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • vloeibare margarine en gesmolten boter
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 4 vellen filodeeg
  • keukenmachine, boterkwastje, bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en snipper de ui.
ooster de pistachenoten in een droge koekenpan en maal ze fijn in de keukenmachine.
Verhit een kneepje vloeibare margarine in een koekenpan, wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de uien ca. 3 minuten, laat ze afkoelen.
Meng in een kom de ui met de kaas en de gemalen noten.
Snijd het filodeeg in 8 rechthoeken van ca. 16 bij 8 cm.
Leg op ieder deegvelletje een beetje kaasvulling.
Bestrijk het deeg met gesmolten boter en vouw ze om en om en om tot driekhoeken.
Bestrijk ze met boter.
Leg de filodriehoeken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig.

Tips
Filodeeg droogt erg snel uit en kan breken.
Laat het deeg in de verpakking ontdooien, of haal wat velletjes uit het pak en laat ze onder een vochtige doek ontdooien. Filodeeg moet royaal met gesmolten boter worden bestreken. Het deeg wordt dan knapperig tijdens het bakken.

Bron: Life & Cooking

Terug