Doperwtjes met verveine

Doperwtjes met verveine

  • 1 kg verse doperwten in de peul
  • 2 takken verse verveine (of wat gedroogde)
  • een paar plakken Parmaham
  • 3 eetl. roomboter
  • wat citroensap

Dop de erwtjes.
Zet ze net onder water, voeg zout toe en kook ze beetgaar.
Dat duurt 4 - 8 minuten, afhankelijk van de grootte.
Giet de erwtjes af maar bewaar het hete kookvocht.
Doe daar de verveine in en laat 2 minuten trekken.
Pureer 5 gulle eetlepels erwtjes in de beker van de staafmixer met wat kookvocht tot saus.
Proef; misschien moet er nog een blaadje verveine meegepureerd worden.
Roer er dan met een vork een flinke lik boter door en breng alles op smaak met zout en wellicht een drupje citroensap.
Ik serveerde de erwtjes als voorgerecht met een paar plakken Parmaham, maar dat is maar een suggestie.
De saus door de erwtjes roeren is smaakvol, maar zonde van de aanblik.
Leg een schep erwtjes neer en doe iets artistieks met de saus.

Bron: Onno Kleyn

Terug