Daslookpesto

  • 100 g daslookblaadjes zonder steeltjes
  • 60 g geroosterde pijnboompitten of amandelen
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • citroensap
  • 15 cl extra virgine olijfolie
    + wat extra om over de pesto te schenken
  • zout
  • peper

Maal de daslook en pijnpitten fijn in de keukenmachine, voeg de geraspte kaas toe en vervolgens, in een dun straaltje, de olijfolie.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Doe de pesto over in een brandschone pot en schenk er een laagje olijfolie op.
Door te zorgen dat de pesto steeds onder een laagje olijfolie blijft is deze in de koelkast enkele weken te bewaren.

Opmerking

Eet daslook wel voor de bloei, tijdens en daarna zijn de blaadjes giftig.
Daslook is heerlijk in kruidenboter en risotto.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug