Daslook knoedels

Daslook knoedels

  • 70 g zachte boter (echt zacht)
  • 2 eieren
  • 175 g griesmeel (durum, semola)
  • 75 g daslookblad, vers, in heel dunne repen gesneden
  • 2 l groentenbouillon
  • peper en zout naar gevoel
  • optioneel: nootmuskaatrasp

Breng de bouillon aan de kook in een ruime pan.
En ondertussen:
Meng de boter met het meel en de eieren met wat zout en peper en eventueel een beetje geraspte nootmuskaat tot een deeg.
Meng daar de dunne reepjes daslook door.
Vorm een stuk of acht ovale ballen.
(Dat kan met de hand, dat kan met twee eetlepels.)

Daslook knoedels
Met de hand gevormde “rauwe” knoedels.
Daslook knoedels
Ze komen weer boven drijven.

Als de bouillon kookt, deze ballen een voor een voorzichtig in de bouillon laten zakken.
Ze zakken naar de bodem maar uiteindelijk komen ze vanzelf boven drijven.
Als ze erin liggen het vuur laag draaien, zodat het zachtjes kookt.
Na twintig minuten is het wel klaar.
De ballen eruit nemen en de knoedels serveren.

Opmerkingen
Sommigen rollen de gare knoedels nog eens door wat geraspte kaas.

Bron: Chefkoch.de
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug