Cranberrycompote - I

Cranberrycompote

  • 500 g cranberries
  • 40 cl water
  • 330 g suiker

De cranberries met de suiker in het water gedurende 5 minuten koken.
Nu en dan voorzichtig roeren en af en toe zachtjes opschudden.
Niet te veel roeren om de vorm van de bessen intact te houden.

Bron: NN


Cranberry compote - II

Cranberrycompote

  • 340 g cranberry's
  • 175 g bruine- of kristalsuiker
  • 12½ cl port
 
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje

Neem een ruime pan en schenk hierin de rode port.
Voeg de suiker toe en het sap van 1 grote sinaasappel.
Breng tegen de kook aan.
Voeg nu de cranberry's toe samen met het kaneelstokje en de sliert van een sinaasappelschil.
Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat alle cranberry's zijn open geknapt.
Af en toe even roeren.

Cranberrycompote
Cranberrycompote
Cranberrycompote

Na 10 à 15 minuten is het al klaar.
Laat het geheel afkoelen en serveer bij vlees of wild.

Tip
Je kan de compote met gemak 2 weken bewaren in een afgesloten glazen weckpot.

Bron: Smaakmenutie


Cranberry compote - III

Cranberry compote

  • 250 g verse cranberries
  • 2 eetl. balsamico azijn
  • 10 cl sinaasappelsap
 
  • snuf kaneel
  • 75 g witte basterdsuiker

Verwarm het sinaasappelsap met de basterdsuiker in een pannetje.
Voeg de balsamico azijn en een snuf kaneel toe.
Voeg dan de cranberries toe en breng zachtjes aan de kook.
Roer af en toe door.
Wacht tot de cranberries zacht worden en uit elkaar vallen en er een saus ontstaat.
Dit duurt ca. 15 minuten.

Cranberry compote
Cranberry compote
Cranberry compote

De cranberry compote is lekker bij een stukje wild of bij het dessert en is onmisbaar gerecht bij het kerstdiner.
Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
De cranberry compote is wel enkele weken tot maanden houdbaar.

Bron: Leuke recepten

Terug