Vegetarische couscous

vega_couscous (5K)

  • 2 grof gesneden rode uien
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 250 g champignons in vieren gesneden
  • 2 geschilde winterwortel in staafjes gesneden van ca. 1 cm dikte
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. geroosterde, fijngemalen komijnzaadjes
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 4 ontvelde, grof gesneden tomaten
  • 100 g gepelde tuinboontjes (dubbel gedopt)
  • 1 blik uitgelekte kikkererwten
  • ½ l groentebouillon
  • 1 snufje saffraan
  • 40 g boter
  • 2 eetl. versgehakte peterselie of koriander
  • 2 eetl. honing
  • sap van 1 citroen
  • 2 theel. harissa
  • 1 pak voorgekookte couscous maroc
  • 1 l kokend water

Verhit de olie in een ruime, zware pan en bak hierin de ui, knoflook, champignons en wortel tot ze glazig zijn.
Voeg de tomaten en specerijen toe en roer regelmatig om.
Voeg na ca. 10 minuten de tuinboontjes, kikkererwten, bouillon en saffraan toe.
Breng het geheel aan de kook en schep het vervolgens in een tajine.
Sluit de tajine met de deksel af en laat de groenten in 15 minuten op een laag vuur zachtjes stoven.
Doe de voorgegaarde couscous in een zeef en giet het over met kokend water.
Maak de couscous al roerend los en meng de boter, peterselie of koriander en honing er door heen.
Schep de couscous in een grote, ronde schaal, rangschik in het midden de groenten en besprenkel als laatst de groenten met citroensap.
Serveer de harissa apart.

Wijnadvies
Crianza, Castillo de Moral, Spanje

Succestip
Bent u geen vegetarier, voeg dan op het laatste moment snel roergebakken blokjes rund of lamsvlees toe aan de gestoofde groenten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug