Courgettetaart met kaas en dille

Courgettetaart met kaas en dille

  • 1 pak hartige taartdeeg
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 3 lente-uien
  • 1 takje dille
  • 100 g roomkaas
  • 100 g boerenkaas
  • 1 eetl. olie
  • 3 eieren

Verwarm de oven voor op 200˚C
Laat de deegplakjes iets ontdooien en bekleed er 1 grote Ø 24 cm of 4 kleine Ø 18 cm ingevette bakvormen mee.
Prik er met een vork gaatjes in.
Snijd de courgette in heel kleine blokjes, hak de knoflook heel fijn en snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
Hak 3 eetlepels dille fijn.
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de knoflook samen met de courgetteblokjes al omscheppend voor 5 minuten.
Klop de eieren los met de roomkaas, schep hier de iets afgekoelde groenten en fijngehakte dille door.
Maak dit verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Schep het in de bakvormen en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Bak de courgette-taartjes in het midden van de hete oven in ± 20 minuten goudbruin.
Tip 1
Maak een dubbele portie en vries ze in.
Tip 2
Ook lekker om een deel van de courgette te vervangen door tomaat.

Bron: Verse oogst

Terug