Courgettepoffertjes

Courgettepoffertjes

  • 380 g courgette
  • zeezout
  • 30 g spinazie, vers of diepgevroren
  • 2 eieren
  • 1 à 2 theel. citroensap
  • 1 ui
  • 4 eetl. meel
  • 10 eetl. havervlokken
  • peper
  • 6 eetl. olijfolie

Was de courgette, dep het droog, verwijder de steel, raspen.
Meng met een theelepel zout en laat het 10 minuten staan.
Knijp ondertussen de spinazie goed uit in een zeef zodat het water kan afvloeien.
Pureer het dan fijn samen met de eieren en het citroensap.
Schil de ui en hak hem fijn.
Doe de courgetterasp in een zeef of keukenhanddoek en knijp het goed uit.
Voeg de courgette samen met de uien, bloem en havervlokken toe aan het spinazie-ei-mengsel, meng goed en breng op smaak met zout en peper.
Voeg eventueel wat meel toe.
Verhit de olie in een gecoate pan en doe de poffertjes met een grote eetlepel in de pan.
Bak aan beide zijden ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze dan afkoelen op keukenpapier.

Tip
Smaakt goed met tomatensaus of bietenhummus.

Bron: kraut &rüben

Terug