Courgettepaté met eerlijke eieren

Courgettepaté met eerlijke eieren

  • kilo courgettes
  • (olijf)olie
  • mestpunt sambal
  • knoflook
  • 2 uien
  • 5 eieren
  • 25 cl crème fraîche
  • handvol verse muntblaadjes
  • tomaten
  • peper & zout

Rasp de courgettes grof, meng flink met zout en zet een uur weg in een vergiet.
Fruit de in ringen gesneden uien in de olie, bak het gehakte teentje knoflook en de sambal even kort mee.
Knijp dan het vocht uit de courgettes en bak ze een paar minuten op hoog vuur in olie.
Roer het uienmengsel er door, plus de losgeklopte eieren, de crème fraîche en de gehakte muntblaadjes.
Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en vervolgens de bodem en wanden met plakjes tomaat.
Giet het courgettemengsel in de vorm en bak een uur in een op 160 °C voorverwarmde oven.
Op een schaal storten, laten afkoelen en eten met bijvoorbeeld stokbrood.

Bron: Michiel Bussink
Gepubliceerd door: Down To Earth Magazine

Terug