Gegrilde courgette met makreel en zuringpesto

Gegrilde courgette met makreel en zuringpesto

  • 3 fikse courgettes, 700 g
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 4 eetl. citroensap
 
  • 4 makreelfilets, ontgraat
  • wat blaadjes raketsla/rucola
  • zuringpesto

Zie hier voor het maken van de zuringpesto.
Snijd de courgettes een beetje schuin, in plakken van 1 cm dikte.
Doe ze in een kom, besprenkel ze met olijfolie en schud of keer ze goed om, opdat de plakken ingevet zijn.
Bestrooi met peper en zout (en ook wat omschudden).
Leg de courgetteplakken op de hete grillplaat.
Een minuut of drie à vier en keer ze tussendoor een keer om.
Ze moeten nog een beetje stevig blijven.
Doe de gegrilde courgettes in een of dezelfde kom, schep er redelijk wat zuringpesto door – niet alles van het recept – en meng goed.
Smeer de makreelfilets met olie in en bestrooi met peper (en zout).
Leg ze met de huid naar boven onder een hete bovengrill en bak een minuut of vier.
De huid van de vis moet knapperig worden.
(Wel in de gaten houden dat de huid niet verbrandt.)
Je kunt ook een of de grillpan of -plaat gebruiken.
Dan daarop met de huid naar benee grillen.
Besprenkel de makreelfilets met wat citroensap.
Meng de rest van het sap door de zuringpesto die je nog over hebt,
Verdeel de courgettes over de borden.
Leg er wat blaadjes rucola op en daarop de vis.
En klodder vervolgens nog wat zuringpesto erover.
Niet te veel en misschien nog wat rucolablaadjes.
Serveer

Bron: Ottolenghi, The Guardian, 19-08-2011
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug