Chermoula

  • ½ bosje korianderblaadjes *
  • ¼ bosje basilicumblaadjes *
  • ½ bosje bladpeterselie-blaadjes *
  • 3 takjes gembermuntblaadjes*
  • 1 plukje saffraandraadjes
  • 3 sjalotjes, in stukjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook, doorgesneden
  • 2 eetl. limoensap
  • 15 cl olijfolie, ongeveer
  • 5 gedroogde tomaten, liefst uit eigen oven
  • 1 klein pepertje (rawit)
  • 1 eetl. komijnzaad (jintan)
  • zeezout, peper

* ) Bewaar de stelen voor andere gerechten.

Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de olie, in de keukenmachine en pureer ze.
Giet in een dun straaltje de olie erbij tot een glad mengsel is ontstaan, breng op smaak met zout en peper.
Kan als dip worden gebruikt, door de rijst of pasta maar ook om vlees of vis mee in te wrijven om ze daarna te stomen of in de oven te bereiden, zie recept.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug