Gevulde champignon met falafel

Gevulde champignon met falafel

voor 2 personen

  • 3 Florentin falafel balletjes, 60g
  • 40 g Florentin Hummus classic
  • 1 snufje zeezout
  • 10 champignons, steeltjes verwijderd
  • 1 theel. extra virgin olijfolie
  • 1 à 2 theel. verse peterselie, fijngesneden
  • 1 theel. za’atar spice blend of oregano

Verwarm de oven voor op 210 °C.
Verkruimel de falafel balletjes in een kom totdat het de structuur heeft van broodkruimels.
Mix de verkruimelde falafel samen met de hummus classic en een snufje zeezout tot een pasta.
Vul elke champignon met 2 theelepels falafelpasta.
Plaats de gevulde champignons op de bakplaat en sprenkel wat olijf olie eroverheen.
Bak de champignons 20 à 25 minuten op 210 °C, totdat ze lichtbruin zijn.
Plaats de gebakken champignons op een schaal met verse peterselie en Za’atar erover heen en serveer direct

Bron: Ekoplaza

Terug