Champignon ceviche

Champignon ceviche

  • 400 g champignons
  • 4 limoenen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 jalapeño pepers
  • 2 avocado
  • 2 theel. zeezout
  • zwarte peper naar smaak
  • 2 bosjes koriander
  • 1 rode ui

Snijd de champignons in hele dunne plakjes.
Snijd daarna de jalapeño in kleine stukjes (zonder de zaadjes) en snipper de rode ui en de knoflook heel fijn.
Doe alles in een kom en voeg het sap van de limoenen en de olijfolie toe.
Voeg het zout en de peper toe en meng goed.
Zorg ervoor dat alles onder het sap zit, voeg eventueel extra toe als dit nodig is.
Laat dit mengsel zo'n 10 tot 15 minuten marineren.
Snijd ondertussen de avocado in mooie blokjes en de koriander fijn.
Verdeel de champignons mooi op een bord en strooi er de avocado en koriander op.

Bron: Verse oogst

Terug