Bruine kippenfond

  • 2 kippenkarkassen
  • 10 cl witte wijn
  • 2 l water
  • 2 uien, grof gehakt
  • 4 stengels selder, grof gehakt
  • 3 wortels, grof gehakt
  • ½ prei grof gehakt
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. tomaat in blokjes gesneden
  • 1 eetl. witte peperkorrels
  • rozemarijn
  • laurier

Bruin de karkassen in een hete oven.
Smeer 2 eetlepels tomatenpuree over de karkassen en voeg de groenten toe.
Laat alles nog even kleuren in de oven.
Leg de gekleurde karkassen en groenten in een grote ketel en vul aan met water.
Deglaceer de braadpan grondig met de witte wijn, voeg bij de fond.
Breng aan de kook en laat zachtjes verder sudderen, onafgedekt voor een 4-tal uren.
Schuim regelmatig af.
Zeef en kook verder in tot een halve liter fond.
Kan bewaard worden in de koelkast voor een 4-tal dagen, of tot 2 maanden in de diepvries.

Bron: Lekker van bij ons, KIP lekker

Terug