Broccolipuree

  • 500 g broccoli
  • 50 g sjalotten of uien
  • 2 eetl. olijfolie
  • 15 cl witte wijn of bouillon
  • 3 à 4 eetl. room of zure room of crème fraîche
  • zout
  • witte peper
  • nootmuskaat

Schil de sjalotjes en de broccolistronk, hak ze fijn en bak ze in een pot met olijfolie.
Kruid met zout en ontglazuur met witte wijn; verminder de voorraad met de helft.
Als de stengels zacht zijn, de broccolikoppen toevoegen en ook kort stomen, de room erin gieten en aan de kook brengen.
Pureer de groenten in een blender of met een toverstokje, of druk ze door een aardappelrijstmachine.
Breng het weer op smaak.
Om een zeer fijne consistentie te bereiken, dient u de groenten zonodig door een zeef te halen.

Bron: BVEO
Gepubliceerd door: kraut &rüben

Terug