Broccoli met oestersaus

Broccoli met oestersaus

voor 2 personen

  • 500 g broccoli, in roosjes
  • stukje gember van 2 cm, fijngehakt of geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ theel. chilivlokken
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 3 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. suiker
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1½ eetl. sojasaus
  • 5 cl water
  • 1 eetl. maïszetmeel

Verhit een beetje (wok)olie in een wok of hapjespan.
Fruit de knoflook en gember even aan (pas op dat de knoflook niet donker kleurt!).
Voeg de broccoliroosjes toe en laat een minuutje meebakken.
Meng intussen de azijn, oestersaus, suiker, sesamolie sojasaus, water en maizena door elkaar en doe samen met de chilivlokken bij de broccoli in de pan.
Breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes koken tot de broccoli beetgaar is en de saus is ingedikt (ca. 8 - 10 minuten).

Bron: LoveMyFood

Terug