Boerenkool, maar dan pittig

  • 300 g boerenkool, gesneden (gewogen)
  • 30 g boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl. kummel, meer of minder naar smaak
  • ½ eetl. kerriepoeder
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 theel. bonenkruid
  • 1 dl. slagroom
  • peper en zout

Smelt de boter, voeg kerriepoeder toe en laat even zachtjes bakken.
Voeg sjalot, knoflook en kummel toe en bak op zacht vuur 5 minuten.
Blus af met de room en gembersiroop en voeg de kool en bonenkruid toe.
Schep alles goed door elkaar, breng op smaak met zout & peper, leg het deksel op de pan en laat de kool, op zacht vuur in 40 min. gaar worden.
Haal na 30 minuten het deksel van de pan en schep de kool een paar keer om.
(Bonenkruid is niet alleen voor de smaak maar maakt de kool ook lichter verteerbaar.)

Terug