|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder de bladeren en de onderkant van de bloemkool.
Snijd de bloemkool overdwars in 4 plakken (bewaar de roosjes die er aan de zijkanten af vallen voor de volgende dag of voor in de soep, of . . . )
Was en halveer de tomaten.
Bak de bloemkoolplakken eerst voorzichtig aan in een pan met wat olie en leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de honing, balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie met peper en zout naar smaak.
Meng met de tomaten.
Leg de tomaten dicht op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet beide bakplaten in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten, totdat de bloemkool bruin en gaar is en de tomaten borrelen en plakken.
Leg op elk bord een plak bloemkool en doe er een eetlepel pesto op.
Verdeel de plakkerige tomaatjes over de bloemkoolplakken.