Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin

  • 400 g bloemkool
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. baharat kruiden
  • zout
  • peterselie
  • 1 theel. sesamzaadjes
    • voor het sausje
  • 1 eetl. tahin
  • 1½ eetl. citroensap
  • 1 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. water
  • 1 theel. honing

Verwarm de oven op 220 ┬░C.
Meng de olie met baharat kruiden en een beetje zout.
Snijd roosjes van de bloemkool en verdeel de kruiden olie er overheen.
Verdeel de gekruide roosjes nu over de bakplaat en bak de bloemkool nu ongeveer 20 minuten of tot de bloemkool goudbruin is.
Je kunt de bloemkool ook in een hetelucht friteuse roosteren in ca. 10 minuten.

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin
Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin
Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin

Maak vervolgens de saus door alle ingredi├źnten goed te mengen.
Serveer de bloemkool roosjes warm met de saus en verdeel de sesamzaadjes en peterselie er overheen.

Bron: Leuke recepten

Terug