Bloemkool popcorn

Bloemkool popcorn

  • 1 bloemkool
  • 50 g havermout
  • 25 g paneermeel
  • 1 eetl. rozemarijn
  • 2 theel. paprikapoeder
  • peper & zout
  • 2 eieren

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak de bloemkool schoon en snijd in hele kleine roosjes.
Maal de havermout met een keukenmachine of staafmixer tot meel.
Meng er vervolgens de peper, zout, rozemarijn, paprikapoeder en paneermeel door.
Doe dit in een grote plastic zak of een afsluitbare bak.
Klop de eieren in een schaal.
Haal de bloemkoolroosjes door het ei totdat ze hiermee goed bedekt zijn.
Doe de roosjes in de zak of bak en schud voorzichtig, totdat ze bedekt zijn met het meelmengsel.
Verdeel de roosjes over de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Keer om en bak nog 10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer direct vanuit de oven, bijvoorbeeld in een papieren bakje of zakje.

Lekker met een stukje vis, vlees of kip en gekookte krieltjes of ovenfrietjes.

Bron: Verse oogst

Terug