Auberginespread

Auberginespread

  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl. tahin, sesampasta
  • ½ eetl. citroensap
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. (gemalen) korianderzaad/ketoembar
  • 1 theel. (gerookte) paprikapoeder
  • peper & zout

Prik de aubergine een paar keer met een vork in en leg deze ca. 40 minuten in een zo heet mogelijke oven tot de schil zwart geblakerd (minimaal 1x omdraaien) en de binnenkant helemaal zacht is.
Prak intussen de uitgeperste knoflook, de tahin, citroensap, olijfolie en alle specerijen tot een mengsel.
Pel de schil van de aubergine of lepel het vruchtvlees eruit en plet de aubergine in een vergiet.
Hierdoor kunnen de (evt. aanwezige) bittere sappen eruit lopen.
Laat iets afkoelen.
Snijd de aubergine nog fijner en meng het specerijenmengsel erdoor (evt. in een keukenmachine).
Garneer met fijngesneden platte peterselie of koriander.

Bron: Koken.blog.nl

Terug