Gegrilde aubergine, ingelegd met tijm, knoflook en balsamico

  • aubergines
  • olijfolie
  • knoflook
  • tijm
  • zout
  • peper
  • balsamico-azijn
  • 12&frac1; cl extra virgin olijfolie

Snijd de aubergines over de lengte in plakken van 1 cm dik en vervolgens diagonaal doormidden.
Bestrijk ze met wat olijfolie.
Gril ze boven houtskool, of in een grillpan of onder een ovengrill.
Keer ze eenmaal om.
Leg de aubergine in een schaal en laat hem iets afkoelen.
Bestrook de aubergine met knoflook, tijm, zout & peper.
Meng de balsamico-azijn met de extra virgin olijfolie.
Giet tweederde over de aubergines en meng zorgvuldig.
Laat het geheel afkoelen.
Verdeel de afgekoelde aubergines over gesteriliseerde potten en giet er de rest van de vinaigrette over.
Schud de potten om luchtbellen te verwijderen.
De aubergine kan direct worden gegeten, maar is ook over een tijdje nog heerlijk.

Serveertip
Heerlijk als tapasgerechtje of met een stukje geitenkaas en geroosterd knoflookstokbrood.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug