Atjar van komkommer en tomaat

  • ½ komkommer
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 kleine ui
  • 1 rood pepertje
  • 6 eetl. azijn
  • 50 g bruine suiker
  • peper, zout
  • 3 eetl. zilveruitjes
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Was de komkommer en de kerstomaatjes.
Snijd de komkommer in de lengte in parten, schrap de zaadjes eruit en snijd de parten in stukjes.
Halveer de tomaatjes.
Pel en snipper de ui
Maak het pepertje schoon en snijd het in schuine ringetjes.
Breng de azijn met de suiker aan de kook en laat de suiker helemaal oplossen.
Schep alle ingrediënten in een kom door elkaar en laat de atjar minstens 1 uur op smaak komen.
In tegenstelling tot de meeste atjars is deze atjar beperkt houdbaar. bewaar de atjar niet langer dan 3 dagen in de koelkast.

Terug