Asperges pesto

Asperges pesto

  • zout
  • ½ kg asperges, gesneden in 5 cm stukjes
  • 1 teentje knoflook, of meer naar smaak
  • 60 g pijnboompitten
  • 6 cl olijfolie, of meer zoals gewenst
  • 70 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • sap van ½ citroen, of naar smaak

Breng een grote pan water aan de kook en zout het.
Voeg de asperges toe en kook tot 8 à 10 minuten tot ze volledig mals, maar niet papperig zijn.
Goed laten uitlekken, een deel van de kookvloeistof reserveren en de asperges licht laten afkoelen.
Breng de asperges over in een keukenmachine en voeg knoflook, pijnboompitten, 2 eetlepels olie, Parmezaanse kaas, een snufje zout en een paar eetlepels kookvocht toe.
Verwerk het mengsel, en voeg geleidelijk de resterende olie en iets meer van de gereserveerde kookvloeistof toe om het indien nodig te bevochtigen.
Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout, pulseer nog een laatste keer en serveer over deegwaren, vis of kip (of dek af en koel maximaal een dag).

Bron: Mark Bittman
Gepubliceerd door: Cooking New York Times

Terug