Aroma wortelen

Aroma wortelen

voor 2 porties

  • 400 g wortelen
  • zout
  • 1 theel. suiker
  • 3 biologische citroenschillen
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ eetl. boter
  • braadzak

Maak de wortelen schoon, schil ze en halveer ze in de lengte.
Meng de wortelen in een kom met zout en suiker en laat ze 5 minuten staan.
Snij een stuk braadzak van ongeveer 40 cm lengte af en bind deze aan één kant vast.
Meng de wortelen met dun geschilde citroenschillen en citroensap.
Giet de wortelen in de ovenzak en smeer de boter in vlokken.
Bind de ovenbuis dicht, snijd de bovenkant iets af en leg deze op een bakplaat.
Kook de wortelen in een hete oven op 180 °C in het onderste derde deel van de oven gedurende 20 minuten (convectieoven niet aanbevolen).
Open de braadzak voorzichtig; hete stoom ontsnapt ! ! !

Bron: essen & trinken

Terug