Appel-pruimenchutney

Appel-pruimenchutney

  • 2 appels, gewassen, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes
  • 2 grote of 4 kleine pruimen, ontpit en in kleine stukjes
  • 20 cl appelazijn of andere azijn
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • ½ rode peper, in ringetjes
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 50 g suiker of honing
  • 1 glazen potje, uitgekookt

Breng alle ingrediƫnten in een pan aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
Giet de chutney in een schoon glazen potje en sluit goed af.
Laat de chutney ca. 2 weken goed op smaak komen.

Tips
Varieer met kruiden en smaakmakers. Lekker bij kaas of oud vlees.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug