Gestoofde appel-cranberry compote

Gestoofde appel-cranberry compote

voor 6 personen

  • 4 friszure appels
  • 150 g verse cranberries
  • 1 eetl. kaneel
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rietsuiker
  • 15 cl rode wijn van Bonjardim

Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd ze in partjes.
Meng de appels met de cranberries en kaneel.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het appelmengsel in 5 minuten op middelhoog vuur aan.
Voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren.
Blus af met de rode wijn en laat dit inkoken tot een stroperige saus.
Serveer de appel-cranberrycompote warm bij het hoofdgerecht.

Tip
Je kan dit gerecht van tevoren maken, en op het laatste moment weer even opwarmen.

Bron: Hofweb
Gepubliceerd door: Milieudefensie

Terug