bijgerecht bij wild of gevogelte
|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verkruimel het brood grof (keukenmachine).
Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm3
Smelt het spekvet en zweet de sjalotsnippers hierin aan voeg tijm, peterselie en nootmuskaat toe en bak even
mee.
Schep de grove broodkruimels erdoor.
Voeg het losgeklopte ei en de crème fraîche toe aan het broodmengsel.
Meng tenslotte de appelstukjes en fond erdoor en laat alles in ca. 15 minuten op zacht vuur gaar
worden.
Breng op smaak met peper en zout.
Vet vier éénpersoons souffléschaaltjes in met wat boter, bestrooi ze met paneermeel,
zorg dat ook aan de randen paneermeel blijft plakken, verdeel het broodmengsel over de potjes en druk licht
aan.
Giet een flinke bodem kokend water in een ovenschaal of braadslede en zet de potjes hierin, laat de
broodpuddinkjes in ca, 12 minuten stevig worden.
Keer de puddinkjes op kleine bordjes en schep op elk puddinkje een lepel cranberriecompote.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©