Anchoîade

ansjovispasta

  • 2 blikjes ansjovisfilet in olie (netto ± 46 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. (olijf)olie
  • 1 eetl. (rode wijn)azijn
  • 2 theel. tomatenpuree
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • keukenpapier
  • keukenmachine

Giet de ansjovisfilets af en leg ze ± 15 minuten in een kom met ruim koud water om de zoute smaak iets te verzachten.
Laat de ansjovis in een zeef uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
Pel de knoflook en pers ze uit.
Pureer in de keukenmachine de ansjovis met de knoflook, olie, azijn en tomatenpuree tot een smeuãge pasta ontstaat (= anchoïade).
Snijd de basilicum in reepjes en meng die (in de draaiende keukenmachine) door de anchoïade.
Doe de pasta over in een schaaltje.

Bron: Astrid Veltman

Terug