Acar carambola (stervrucht in zoetzuur)

  • 3 carambolas
  • 2 rode cabé (rode pepers)
  • 1 groene cabé (groene pepers)
  • 2 middelgrote uien
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 20 cl witte azijn
  • 5 cl water
  • 2 salamblaadjes (Indonesische laurier)
  • 5 kruidnageltjes
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. zout

Was de carambolas en snijd ze in 5 of 6 plakken, zo hebt u dan stervormige schijven.
Haal de steeltjes van de cabé en verwijder de pitjes.
Was ze goed en snijd de cabé in dunne ringetjes.
Pel de uien en snijd deze ook in dunne ringen.
Maak een glazen pot met deksel goed schoon met heet water en verdeel hierin de carambolas, de cabé en uien.
Kneus de peperkorrels iets en doe ze in een pan met de overige ingrediënten en breng dit aan de kook totdat de suiker is opgelost.
Giet het hete azijnmengsel in de pot en laat het afkoelen.
Sluit de pot goed af en bewaar hem in de koelkast.
Deze acar is ongeveer twee weken houdbaar.
Haal wel altijd met een schone lepel of vork eruit wat u nodig hebt.

Bron: Indisch kookboek

Terug