Abrikozenjam

abrikozenjam (4K)

  • 1250 g rijpe abrikozen
  • 1 zakje (15 g) jammaker nr. 1
  • sap van 1 citroen
  • 2½ cl honing
  • extra: 4 (uitgekookte) jampotten

Meng de inhoud van een zakje jammaker door de honing en het citroensap.
Snijdt de abrikozen in partjes en verwijder de pitten.
Doe het fruit in een ruime pan met een bodem water en breng, onder af en toe roeren, langzaam aan de kook.
Pureer voor een fijnere jam het fruit met een vork.
Voeg al roerend het geleermiddel-honing mengsel door de warme vruchtenmassa.
Breng het geheel daarna volop aan de kook en blijf roeren.
Laat de jam een minuut borrelend doorkoken en haal de pan van het vuur.
Vul de potten tot de rand met de kokendhete jam en draai de deksel stevig vast.
Laat de potten 10 minuten omgekeerd afkoelen.
Zet de pot weg op een koele donkere plek.

Lekker op geroosterd brood of door de yoghurt.

Bron: Odin recepten

Terug