Abala, Gestoofde rijstballetjes

  • rijst
  • water
  • maïsmeel
  • ui
  • pepertje
  • geweekte garnalen
  • palmolie
  • peper
  • zout

Laat de rijst in ruim koud water gedurende 30 minuten wellen.
Giet het overtollige water af en maak de rijst los met een vork.
Laat de rijst 10 minuten uitwasemen en maal hem vervolgens in de keukenmachine of een graanmolentje fijn.
Breng 1 liter water aan de kook.
Voeg met beetjes tegelijk het maïsmeel toe er roer goed tot u een smeuïg deeg hebt verkregen.
Voeg nu achtereenvolgens de ui en het pepertje toe en de geweekte garnalen.
Doe indien nodig wat palmolie bij het mengsel.
Breng het deeg op smaak met peper en zout.
Maak acht balletjes van de rijstebrij.
Wikkel deze steeds in een stukje bakpapier en stoof ze in weinig water in een uur gaar.
Dien dit gerecht heet op.
Gestoofde rijstballetjes zijn lekker bij vleesgerechten.

Bron: Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
Gepubliceerd door: Esther's homepage

Terug