Aardbei-rabarber compote

Aardbei-rabarber compote

voor ± 1 liter

  • 250 g aardbeien, gewassen, gereinigd en in stukken gesneden
  • 250 g rabarber, gewassen, gereinigd en in stukken gesneden
  • 4 eetl. suiker
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetl. maïszetmeel
  • water

Meng de rabarber in een pan met de helft van de suiker, dek het af en laat het 30 minuten trekken.
Meng de aardbeien in een kom met de resterende suiker en citroensap.
Voeg na de infusietijd de vanillesuiker en 25 cl water toe aan de rabarber en breng het mengsel aan de kook.
Laat de rabarber eventjes sudderen op een laag pitje, maar alleen lang genoeg om te verzachten zonder uit elkaar te vallen.
Meng de maizena met 4 eetlepels koud water in een kleine kom tot een gladde massa.
Voeg dan toe aan de rabarber en breng deze aan de kook terwijl u voortdurend roert.
Wanneer het mengsel tijdens het koken langzaam glazig en dikker wordt, haal dan de pan van het vuur en voeg de aardbeien en het sap toe.
Schenk de compote in glazen en laat deze ongeveer 2 uur in de koelkast staan.

Bron: Glàser und Flaschen

Terug