Knapperige aardappeltjes met gebakken koriander

  • 1 kg aardappelen (ik neem Nicola’s)
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 dikke bossen koriander
  • 1 rode ui, in dunne halve plakken
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • chilipeper naar smaak
  • 3 eetl. limoen- of citroensap

Snijd de aardappelen in zeer kleine stukjes, dobbelsteentjes of nog schotser en schever.
Meng met 3 eetlepels olie en 20 gram zout, doe in een grote ovenschaal en dek af met alufolie.
Bak 45 minuten in de oven op 160 °C.
Haal eruit, verwijder de folie en laat afkoelen.
Dit mag lekker van tevoren.
Koop dikke bossen koriander op de markt of bij de Turk.
Was ze als bos grondig, droog ze en snijd ze bijna helemaal op en fijn.
Bak de rode ui 3 minuten in de rest van de olie.
Voeg knoflook, koriander en chili toe en bak omscheppend 2 minuten.
Doe er sap en zout bij en draai het vuur uit.
Bak de aardappeltjes nog 10 minuten op 220 °C of iets heter.
Meng er de koriander door en serveer.

Bron: Onno Kleyn

Terug