Aardappeltjes met dille en rode biet

aardappeltjes_dille (2K)

  • 600 g kleine vastkokende aardappelen
  • 1 theel. mierikswortelpasta
  • 100 g zure room
  • 2 eetl. graanmosterd
  • 2 eetl. gehakte dille
  • 150 g gekooktesap van 1 sinaasappel
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 600 g forelfilet met vel
  • peper
  • zout

Prik de aardappelen en gaar ze 8 minuten in de microgolfoven.
Snijd de gare aardappelen in hapklare stukken en roer hieronder de zure room, mierikswortelpasta, graanmosterd en dille.
Kruid met peper en zout.
Mix de rode biet met 2 eetlepels olijfolie, sinaasappelsap, geraspte Parmezaan en knoflook.
Kruid met peper en zout en meng onder de aardappelen.
Bak de forelfilets in olijfolie op de velkant.
Kruid met peper en zout.

Tip
Deze salade kan ook met een stukje zalm.

Terug