Aardappeltaart

aardappeltaart (2K)

  • 8 grote vastkokende aardappelen
  • 50 g gezouten boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g broodkruimels
  • 150 g kaas (type Oude Brugse)
  • 50 g kaas (type Passendale)
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakken.
Snipper de knoflook en meng met de gesmolten boter.
Kruid met peper en zout.
Rasp de kazen en meng met het broodkruim.
Leg boterpapier in een diep bakblik van 20 cm doorsnede.
Leg hierin overlappend een laag aardappelplakken.
Bestrijk met boter en betrooi met de gemengde kazen.
Herhaal tot alles op is.
Eindig met kaas.
Druk goed aan en bak gedurende 1 uur.
Serveer.

Tip
Serveren met gestoofd witloof.

Bron: Patapas

Terug