|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en gaar ze 10 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt.
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
Breng ondertussen de melk aan de kook en meng de eidooiers eronder.
Verwarm tot het mengsel indikt, maar zorg ervoor dat de melk niet opnieuw kookt.
Voeg de blauwe kaas en Emmental toe en laat smelten.
Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de aardappelen en voeg het melkmengsel toe.
Meng goed.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de puree.
Smeer 4 soufflévormpjes in met de boter en verdeel de puree over de vormpjes.
Zet de soufflés 20 minuten in de oven.
Dien op met een mals stukje gegrild vlees naar keuze.
Tip
Geen fan van blauwe kaas?
Kies dan voor een andere pittige kaas.