Aardappelroquefort met gegratineerde champignons

aardappeloquefort (2K)

  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 4 grote champignons (bijv. portobello)
  • 200 g Roquefortkaas (in 4 stukken)
  • 20 cl roomverse salie (enkele blaadjes)
  • 1 scheutje balsamico-azijn
  • 3 eetl. olijfolie (extra vierge)
  • peper
  • zout

Kook de geschilde aardappelen gaar (kan ook in de microgolfoven).
Breng de room samen met de olijfolie aan de kook.
Pureer de aardappelen samen met het room- en olijfoliemengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de zwarte zijde van de champignons.
Leg daar bovenop de Roquefortkaas.
Plaats de champignons in een ovenschaal en laat de kaas smelten onder de grill.
Verdeel de gegratineerde champignons over vier borden.
Werk af met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn.
Garneer met een blaadje salie.
Lekker bij een stukje lams- of kalfsvlees.

Tip
Salie is ook lekker in combinatie met gebakken aardappeltjes en een stukje entrecote.

Bron: Patapas

Terug