Zoete aardappelpuree met nootmuskaat

Zoete aardappelpuree met nootmuskaat

  • 2 flinke zoete aardappels
  • 2 flinke iets kruimige Hollandse aardappels
  • 1 takje rozemarijn
  • melk
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. zure room
  • 3 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • zout & versgemalen peper
  • nootmuskaat

Schil de aardappels, snijd ze in stukjes.
Kook de gewone aardappels 5 minuten in water met wat zout, doe er de zoete aardappels bij en laat koken tot ze gaar zijn, ca. 10 minuten.
Maak de aardappels fijn met de pureestamper, voeg geleidelijk zoveel melk toe tot de puree mooi smeuïg is.
Roer er de kaas, zure room en lente-uitjes door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Geef voor het opdienen boven de puree een draai aan het nootmuskaatmolentje, zodat de de geur van de specerij door de warmte extra tot haar recht komt.

Bron: Drogheria & Alimentari

Terug