Aardappelpuree met hazelnoten (of andere vulling)

vegetarisch

  • 650 g aardappelen
  • 200 g gepelde hazelnoten (zonder vlies)
  • 150 g boter
  • 5 cl hazelnootolie
  • zout, peper
  • nootmuskaat

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
Kook de aardappelen gaar en stoom ze goed droog.
Maak met de pureestamper (beslist niet met de staafmixer) een grove puree, roer er de boter, peper en nootmuskaat door en maak er tenslotte met de hazelnootolie een gladde puree van.
Hak de hazelnoten met de keukenmachine in niet te fijn stukjes en meng ze door de puree.
Laat goed warm worden en serveer direct.

Variaties:
Neem in plaats van hazelnoten:
- fijngeknipte groene kruiden (bij vis),
- concassé van tomaat (bij vis),
- uitgebakken spekjes, gepelde garnalen (bij vis),
- half-om-half aardappelen en knolselderij, piepkleine blokjes belegen kaas, fijngeknipte waterkers (bij vis),
- in ringetjes geknipte bosuitjes (ook in combinatie met de andere ingrediënten),
- stukjes gerookte palingfilet enzovoort.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug