Aardappelpuree - I

Aardappelpuree is heel goed zelf te maken.
Kook de aardappels goed gaar, giet het meeste kookvocht af.
Voeg zoveel kokende melk toe als nodig is om de puree luchtig te houden, een kluitje (room)boter, peper en wat nootmuskaat.
Stamp het geheel met de aardappelstamper goed fijn tot het er wit en romig uitziet.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Aardappelpuree - II

  • 2 kg. bloemige aardappelen
  • 2 tot 30 cl volle melk
  • echte boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat naar wens

Breng de aardappelen met beetje zout aan de kook, gaar koken en afgieten, laten drogen.
Schud de aardappelen daarna in de roerzeef of pureeknijper.
Breng de melk aan de kook met klontje boter, roer niet, kloppen door de puree mengen en op smaak brengen.
Let op: dit is een restaurant recept.
Gebruik altijd een pureeknijper of een roerzeef.

Matt Van Bracht, Complex Ypelaar, BAT

Terug