Geroosterde aardappelplakken met tijm en knoflook

aardappelplakken (4K)

  • 1 kg stevig kokende aardappelen
  • versgemalen peper
  • grof zeezout
  • 2 eetl. verse tijm
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 6 eetl. olijfolie

Borstel de aardappels goed af in koud stromend water en snijd ze in plakken van 1½ cm dikte.
Kook ze nu bijna gaar in water met wat zout.
Giet ze af en leg ze in een ruime schaal.
Kruid de aardappelplakken met versgemalen peper, tijm en knoflook.
Besprenkel het geheel met de olijfolie en laat deze ca. 10 minuten intrekken.
Rooster de aardappelplakken nu op de grill van de barbecue.
Keer ze regelmatig om zodat ze een mooi grillruitje krijgen.
Bestrooi de aardappelplakken vlak voor het serveren met wat grof zeezout.
Serveer als bijgerecht bij uw barbecue.

Wijnadvies

Beaujolais, Bourgogne, Frankrijk.

Succestip

Rooster de aardappels van tevoren en warm ze even op in folie op de barbecue.

Bron: Spar Succes recepten

Terug