Aardappelnoedels
Bramborové knedlíki

  • 500 g bloemige aardappels
  • 1 ei
  • flinke snuf zout
  • 80 g bloem
  • 80 g griesmeel

Kook de aardappels gaar in de schil, schil ze en pureer ze terwijl ze nog heet zijn.
Op een schaal doen en kuiltje erin, het ei, het zout, de bloem en het gries erbij doen.
Kneed het geheel tot een stevig deeg, en vorm er vijf ballen van.
Doe de ballen in een grote pan met vijf liter kokend en gezouten water, en laat zo'n 15 minuten zachtjes doorkoken (net aan de kook).
Na acht minuten voorzichtig keren.
Direct na koken in plakken snijden en serveren.

Variatie

Maak in plaats van vijf ballen een dikke rol van het deeg, en rol die in huishoudfolie.
Laat rusten in de koelkast.
Snijd van het deeg plakken van ongeveer 0,5 cm en kwast in met olie.
In 2 x 2 - 3 minuten grillen op de plaatgril of barbecue.

Van vakantie een Tsjechisch kookboekje meegenomen, en daaruit dit bijgerecht. Wordt daar veel gegeten (gekookt of gestoomd) en geserveerd in restaurants, en is kant en klaar in de supermarkten te koop. Wij aten het in plakken gesneden en gegrild op de skottel.

PM3 Receptensite

Terug